23 Jun, 2011

CoOk LiKe CheF : tOday ResiPi Is LaLa BerLaDa

 


sEpertI yAnG teLah DiBeritaHuI seMalaM dImaNa dEn naK KongSi rEsePi2 yanG kU ceDok DarI eMak uNtUk dIkongSi BerSaMa2. HarI Ni dEn tUlis baHasO NogoRiLa HaRaP faHam. TiBo2 rAsO naK keCeK NogHorI laK..Hahha. SoBolUm tO deN Nak BoritaHu uNtOk sAPo2 Yang taK kuaT iMan(bg yg poso sunat)

beTteR janGan tenGoklaH..Nanti MoLeleH aiR liuR KoranG. aPe2 pUn seLaMat MenCuBo ^^,

MaSaKan PerTaMo: LaLa GoReG beRLaDonI baHan UtaMo diO iAitU laLa mUraH Jo Rm 8.Oo, kaT PasaR BanYak Mudah diPerolehi, taPi Pilih Yang eLok2 YanG piLik Yang BeluMpor nAnti raSo lUmpor jE. 

 


Ni pENamBah PeRaSo UntuK MaSaKan nI seLain GaRam.. No.. NO.. NoOOOoOOOoo "PaK aJi" Not aLloweD. UntUk meNjaGa KesiHatan KateKan...heHe.. BeLiLah sOs tiRaM CaP aDaBi.. (promotE siKit) hAhaAha
YanG nI pUlAk HaSil2 KisaRan..haHa.. KoraNG pOtonG BaWanG keCik 4 UlaS daN bAwAng PutiH 3 ULas Dan BebeRaPa TangKai LaDa MeraH Dan KisaRnya HinGga HaluS.. seMentRa tU paNasKan miNyaK Dan JanGan TerLalu BanYak. TuMBuk BebeRapa baTanG seRai dAn hiRis daUn kuNyit.SelePas MinYaK pAnaS, MasUkkaN bAhaN2 YanG diKisAr bersaMa seRai dan juGa daUn KunyIt.. + ciLi giLing (kasi warna merah) PeRHhh!!! BaU Die meNUsUK KaLbU..haHah KomPem teRliUr PunYe... hekehkhek.. MsUkan GaRam dAn sOs tiRam..seCUkuP RaSa


IniLah HasILnYa...PerH terLiuRkaN..haHAh.. LaLa GoReNG BerLaDa..My FavorIte tUuu.. SeLamAt MemcUba..saNgat MudaH, cePat Dan MuraH..SeLaIn tu Den aDe gaK maSaK beNda2 SaMpingAn sepErTi iKan peKASam DaN teLur DaDar..
lEPaS daH suSun diAtAs meJa seLerA MembuAK2..HahahA...


p/s: seLamaT memcuba!!!!! terBaiK PunYeeeeEE.. ^^,
3 ulasan:

CanT_ChiLL : ^_^ berkata...

sedap hingga menjilat jari..hehe

ZYASH berkata...

harap dapat mkn lala lagi..dah lame giler tak mkn lala tau.... sejak sek men. thn 2002 tau...

CanT_ChiLL : ^_^ berkata...

sodap.. akk try la buat